menu close menu

Jednodnevno čišćenje

Jako je važno da posle svih prolećnih praznika, koji su nas okupirali i doprineli da se opustimo, vratimo svojim ustaljenim zdravim navikama. Unošenje prekomernih masnoća (imali smo i dokumentovano da su neki od nas uživali u “blagodetima” praznika) i šećera ne treba da se nastavi, nego ponovo treba krenuti putem zdravlja. Prvi korak je jednodnevno čišćenje.

Potrebno je da čitav dan, bez obzira na dnevne obaveze ili fizičke aktivnosti, unosite samo sveže voće i povrće uz velike količine obične vode. Ovakav način ishrane će doprineti da se organizam očisti od toksina, čime se postiže bolja funkcija imunog sistema, povećava nivo energije i olakšava bolje funkcionisanje.

Kombinacija svežeg voća i povrća povećava količinu vode u organizmu koja nam je neophodna usled toplih dana koji slede. Ovim povećavate unos C vitamina, magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, koji su neophodni za normalnu funkciju svih organa. Nemojte se plašiti gladi, jer ukoliko na dva-tri sata unosite neku od varijanti voća ili sveže ceđene sokove od voća i povrća, nivo šećera u krvi će biti stabilan i neće dovesti do nervoze i napetosti organizma. Lako ćete pregurati dan i osetiti lakoću primene povremenog čišćenja na ovaj način.

čišćenje organizma

ZELENI SMOOTHIE

1 zrela banana sa braon tufnama po kori

1 šaka badema

3 šake svežeg spanaća

1 svež krastavac

1 kašičica lanenog semena

Sve sastojke ubaciti u blender i samleti. Dodati količinu obične vode do željene gustine, ukrasiti listićima sveže nane i odmah popiti.

Uživajte i obradujte svoju jetru. Prijatno!!

Autor: Nada Ličina, Udruženje “Na putu zdravlja”

May 9, 2013 | Novosti, Saveti | Comments Off